QIMMATLI QOG‘OZLAR BOZORI: MOHIYATI, TURLARI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich; Nizomiddinova Sarvinoz Botirjon qizi; Xakimova Irodaxon Axliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Qimmatli qog‘ozlar bozori zamonaviy iqtisodiyotning eng muhim moliyaviy  mexanizmlaridan  biri  bo‘lib,  u  kapitalni  samarali  taqsimlash, investitsiyalarni jalb qilish va iqtisodiy o‘sishni tezlashtirishda asosiy rol o‘ynaydi. Ushbu  maqolada  qimmatli  qog‘ozlar  bozorining  iqtisodiy  mohiyati,  uning  asosiy turlari hamda O‘zbekiston sharoitida rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi.