QASHQADARYO VILOYATI TOG‘ VA TOG‘ OLDI TUMANLARI UMUMIY O‘RTA TA’LIM MUASSASALARINING HUDUDIY JOYLASHUVI VA IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHI - Nurmatov A.U,; Tuychiyev X. Sh,; Azimova N.B, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  Qashqadaryo  viloyatining  tog’  va  tog‘oldi hududlarida  umumta’lim  muassasalari  infratuzilmasini  rivojlantirishdagi  dolzarb muammolarni  tahlil  qilishga  bag'ishlangan.  Hududning  o‘ziga  xos  geografik sharoitlari,  aholi  zichligi  va  resurslarning  cheklanganligi  ta’lim  sifatiga  ta’sir ko'rsatuvchi  asosiy  omillardir.  Tadqiqotda  mavjud  kamchiliklar,  jumladan,  maktab binolarining eskirganligi, moddiy-texnik bazaning yetishmasligi va pedagog kadrlar taqchilligi chuqur o‘rganilgan.