MARKETING NAZARIYASINING EVOLYUTSIYASI VA ZAMONAVIY MARKETING KOMPLEKSI: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - Egamberganova Xolida Umrbek qizi,,; Koshayeva Dilafro‘z Davronbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  marketing  nazariyasining  tarixiy  rivojlanish bosqichlari, uning iqtisodiy tizimdagi o‘rni va zamonaviy marketing kompleksining (marketing  mix)  shakllanishi  tahlil  qilinadi.  Marketing  konsepsiyalarining evolyutsiyasi ishlab chiqarish yo‘naltirilgan modeldan tortib, iste’molchi markazidagi strategiyalargacha bo‘lgan jarayonlar orqali o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada 4P, 7P va raqamli  marketing yondashuvlarining amaliy ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqot natijalariga  asoslanib,  zamonaviy  biznes  uchun  samarali  marketing  strategiyalarini shakllantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. 1