ONLAYN VA OFLAYN SAVDO KANALLARINI BIRLASHTIRISH: MIJOZ QULAYLIGI VA SAVDO SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Allamberganova Oyjamol Rahmanbergan qizi,; Rajabova Diyoraxon San’at qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  savdo  tizimida  onlayn  va  oflayn savdo kanallarini integratsiya qilishning ahamiyati, uning mijozlar tajribasiga ta’siri hamda  biznes  samaradorligini oshirishdagi o‘rni  tahlil  qilinadi. Tadqiqot  davomida omnichannel  (ko‘p  kanalli)  savdo  strategiyasining  asosiy  tamoyillari,  amaliyotda qo‘llash mexanizmlari va samaradorlik ko‘rsatkichlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu yondashuv orqali mijoz ehtiyojlarini chuqurroq anglash, sotuv hajmini oshirish va raqobatbardoshlikni mustahkamlash yo‘llari taklif etiladi.