INTRODUKSIYA SHAROITIDA O'SISH VA RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI: MOSLASHUVCHANLIK MEZONLARI - Valijon Mahmudov,; Olimova Xurshida,; Komilova Mohigul, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ishda  introduksiya  sharoitida  organizmlarning  o‘sish  va  rivojlanish xususiyatlari  hamda  moslashuvchanlik  mezonlari  tahlil  qilinadi.  O‘sish  tezligi, rivojlanish  bosqichlari,  reproduktiv  strategiyalar  va  stressga  chidamlilik  asosiy parametrlar  sifatida  ko‘rib  chiqilgan.  Jadval  va  diagramma  orqali  ularning moslashuvchanligi tasvirlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, plastiklik mezonlari yangi muhitga moslashish va introduksiya muvaffaqiyatini prognoz qilishda muhim rol o‘ynaydi. Material biologik monitoring va konservatsiya strategiyalarida foydali bo‘ladi.