AQLIY VA JISMONIY RIVOJLANISHGA TASIR ETUVCHI OMILLAR - Mirzabekova Feruza Nasirdinova,; Normatova Gullola Qoraboy qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  aqliy  va  jismoniy  rivojlanish  jarayoni  hamda  unga  ta’sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilingan. Tadqiqotda ijtimoiy-iqtisodiy holat, oila muhiti, uyqu  va  ovqatlanish  sifati,  jismoniy  faollik  va  sport  bilan  shug‘ullanish,  raqamli texnologiyalar, atrof-muhit hamda geografik joylashuvning inson rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, aqliy va jismoniy rivojlanishning o‘zaro bog‘liqligi ko‘rsatib berilgan.  Natijalar  kompleks  yondashuv  va  sog‘lom  turmush tarzining  muhimligini tasdiqlaydi.