ZAMONAVIY QURILISHDA TO‘SINLI KONSTRUKSIYALAR: YIG‘MA KESIMLAR VA INNOVATSION TO‘SINLAR - Xolmo‘minov Sherbek Abdihomid o‘g‘li; Saydullayeva Sitora Axmat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur mavzu zamonaviy qurilishda to‘sinli konstruksiyalarning ahamiyati,  ularning  rivojlanish  yo‘nalishlari  hamda  yangi  texnologiyalar  asosida yaratilayotgan  yechimlarni  yoritishga  bag‘ishlangan.  Annotatsiyada  yig‘ma  kesimli to‘sinlarning  konstruktiv  xususiyatlari,  ularning  ishlab  chiqarish  va  montaj jarayonidagi qulayliklari, iqtisodiy samaradorligi hamda mustahkamlik ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi.  Shuningdek,  innovatsion  to‘sinlar  —  kompozit  materiallar, oldindan zo‘riqtirilgan  beton  va  yengil,  yuqori  mustahkam  po‘lat  asosidagi  konstruksiyalar misolida  zamonaviy  yondashuvlar  ko‘rib  chiqiladi.  Ushbu  yechimlar  qurilish jarayonini  tezlashtirish,  resurslardan  oqilona  foydalanish  va  inshootlarning  uzoq muddat xizmat qilishini ta’minlashda muhim omil sifatida baholanadi.