TOVAR BELGILARINING NAZARIY-HUQUQIY ASOSLARI VA BOZOR IQTISODIYOTIDAGI ROLI - Nasirillayeva Nadida Otabek qizi,; Nishonova Umida Shavkat qizi,; Uskanov Javohirjon Sherali o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  ilmiy  maqolada  tovar  belgilarining  nazariy-huquqiy mohiyati,  ularning  iqtisodiy  ahamiyati  hamda  milliy  va  xalqaro  huquq  doirasida muhofaza qilinishi masalalari tahlil etilgan. Tovar belgilarining bozor iqtisodiyotida raqobatni  rivojlantirish,  iste’molchilar  huquqlarini  himoya  qilish  va  korxonalarning intellektual  salohiyatini  oshirishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  O‘zbekiston Respublikasida  tovar  belgilarini  huquqiy  muhofaza  qilish  amaliyoti  va  mavjud muammolar tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.