YADRO, XROMOSOMA, UNING TUZILISHI VA TARKIBI - Yusupova Malohat Qobuljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  eukariot  hujayralarning  boshqaruv  markazi hisoblangan yadro va uning ichki genetik tuzilmalari — xromosomalarning o‘rni tahlil qilingan.  Maqolada  yadroning  strukturaviy  qismlari,  kimyoviy  tarkibi  hamda xromosomalarning  shakllanish  mexanizmlari  batafsil  yoritilgan.  Shuningdek, xromosomalarning turlari, ularning DNK va giston oqsillari bilan bog‘liqligi, hujayra bo‘linishidagi  roli  hamda  irsiy  axborotni  saqlashdagi  ahamiyati  ilmiy  asoslab berilgan.