IJTIMOIY-GUMANITAR FANLARNING O'QUVCHILARDA IQTISODIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI - Pardayeva Iroda Usmonqul qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  ijtimoiy-gumanitar  fanlarning  o‘quvchilarda iqtisodiy  tafakkurni  rivojlantirishdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  O‘quv  jarayonida  tarix, geografiya, huquq va adabiyot kabi fanlar orqali iqtisodiy bilimlar, iqtisodiy madaniyat va  mas’uliyatni  shakllantirish  imkoniyatlari  ochib  beriladi.  Shuningdek,  interfaol metodlar,  loyihaviy  faoliyat  va  hayotiy  misollar  asosida  iqtisodiy  tafakkurni rivojlantirishning samarali yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot natijalarida ijtimoiy-gumanitar fanlar o‘quvchilarda amaliy iqtisodiy ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim pedagogik vosita ekanligi asoslab berilgan.