PEDAGOGIK MULOQOTDA KONFLIKTLI VAZIYATLARNI TAXLIL QILISH - Berdiyva Anora; Mamatraximova Oygul; Narziyva Farangiz; Turg'unova Munisaxon; Xakimova Muslima (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  pedagogik  muloqot  jarayonida  yuzaga keladigan konfliktli vaziyatlarning mohiyati, ularning kelib chiqish sabablari hamda turlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, konfliktlarning psixologik asoslari, rivojlanish bosqichlari va ularning ta’lim jarayoniga ta’siri keng yoritiladi. Maqolada pedagogik konfliktlarni samarali hal etish usullari, ularning oldini olish strategiyalari hamda  zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar  asosida  boshqarish  masalalari  ko‘rib chiqilgan.  Bundan  tashqari,  amaliy  misollar  orqali  konfliktli  vaziyatlarni  tahlil qilishning  ahamiyati  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  pedagogik  faoliyat samaradorligini oshirish, sog‘lom psixologik muhitni shakllantirish hamda o‘quvchilar bilan samarali muloqotni yo‘lga qo‘yishda muhim ahamiyat kasb etadi.