SUV OMBORLAR SUV BALANSINI TAHLIL QILISH (TALLIMARJON SUV OMBORI MISOLIDA) - Nasimova Fayoza,; Shermamatov Yusufxon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  suv  omborlarida  suv  balansini  aniq  tashkil etishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  Talimarjon  suv  ombori  misolida  o‘rganilgan. Tadqiqot  davomida  suv  sathining  o‘zgarishi,  kirim-chiqim  jarayonlari,  bug‘lanish, filtratsiya,  gidrometeorologik  omillar  hamda  suv  resurslarining  mavsumiy taqsimlanishi  tahlil  qilindi.  Olingan  natijalarga  asoslanib,  suv  omborida  suvni boshqarish jarayonida samaradorlikni oshirish, suv yo‘qotishlarini kamaytirish va suv resurslaridan  oqilona  foydalanish  bo‘yicha  takliflar  ishlab  chiqildi.  Tadqiqot natijalaridan  hududiy  suv  xo‘jaligi  tashkilotlari  ham  qo`shimcha  ma`lumot  sifatida foydalansa  bo`ladi  .Suv  balansini  shakllantirish  modelini  takomillashtirishda  qo `shimcha metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.