PEDAGOGIKA YO‘NALISHIDAGI TALABALARDA KOMMUNIKATIV KO’NIKMALARNI RIVOJLANTIRUVCHI TRENING DASTURI - Jumabayeva Dildora Madaminovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  pedagogika  yo‘nalishidagi  talabalarda kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Tadqiqotda kommunikativ kompetensiyaning mohiyati, uning tarkibiy qismlari hamda zamonaviy ta’lim jarayonidagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, talabalar uchun ishlab  chiqilgan  trening  dasturining  tuzilishi,  metodlari  va  samaradorlik  mezonlari asoslab berilgan. Trening jarayonida interaktiv metodlar, rol o‘yinlari, refleksiya va emotsional  intellektni  rivojlantirish  texnologiyalaridan  foydalanishning  ijobiy natijalari  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Tadqiqot  natijalari  pedagogika  yo‘nalishidagi talabalarning  muloqot  madaniyatini  oshirish,  ularning  kasbiy  kompetentligini shakllantirish va samarali pedagogik faoliyatga tayyorlashda muhim ahamiyat kasb etadi.