DEVELOPMENT OF THE MARKETING SYSTEM IN AGRICULTURAL ECONOMICS AND INTEGRATION OF TRADE SERVICES - Jalalov Karamat Alimjanovich,; Sultansuynov Polat Abatovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  qishloq  xo‘jaligi  iqtisodiyotida  marketing tizimini  rivojlantirish  va  savdo  xizmatlarini  integratsiyalashning  nazariy  hamda amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Agrar sektorda mahsulotlarni sotish samaradorligini oshirish,  bozor  infratuzilmasini  modernizatsiya  qilish  va  raqamli  texnologiyalarni joriy  etish  orqali  marketing  tizimini  takomillashtirish  yo‘llari  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek, qishloq xo‘jaligi ishlab chiqaruvchilari va savdo tashkilotlari o‘rtasidagi iqtisodiy  aloqalarni  mustahkamlash,  qiymat  zanjirini  optimallashtirish  va  eksport salohiyatini  oshirish  masalalari  yoritiladi.  Tadqiqot  natijalari  agrar  sektorni rivojlantirishda  marketing  va  savdo  xizmatlarining  integratsiyasi  muhim  omil ekanligini ko‘rsatadi.