KAPITAL TARKIBI VA INVESTITSIYA QARORLARI: MODIGLIANI- MILLER NAZARIYASI AMALIYOTDA - Maxmudov Anvarjon,; Olimbek Berdaliyev, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kapital tarkibining investitsiya qarorlariga ta'siri Modigliani-Miller  nazariyasi  asosida  tahlil  qilinadi.  Maqolada  ushbu  nazariyaning asosiy  postulatlari  bo‘lgan  mukammal  bozor  sharoitidagi  kapital  tarkibining neytralligidan  tortib,  soliq  afzalliklari va moliyaviy  muammolar  xarajatlari  hisobga olingan  kengaytirilgan  modellargacha  ketma-ket  ko‘rib  chiqiladi.  O‘zbekiston kompaniyalari  misolida  nazariy  qoidalarning  amaliyotga  tatbiq  etilishi  o‘rganiladi. Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  rivojlanayotgan  bozorlar  sharoitida  kapital tarkibini optimallashtirishda an'anaviy MM doirasi yetarli bo‘lmay qoladi va milliy iqtisodiy muhitning o‘ziga xos xususiyatlarini hisobga olish zarur.