IJTIMOIY ISH AMALIYOTIDA DISKRIMINATSIYAGA QARSHI YONDASHUV VA UNING METODOLOGIK ASOSLARI - Shaydullayeva Kamola Shapulatovna,; Xudoyqulov Sunnat Ismatillo o‘g‘li,; Xolbo‘tayeva Mahfuza Muzaffar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ijtimoiy  ish  amaliyotida  diskriminatsiyaga qarshi  yondashuv  va  uning  metodologik  asoslari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi. Zamonaviy jamiyatda ijtimoiy tenglikni ta’minlash, inson huquqlarini himoya qilish hamda ijtimoiy adolatni qaror toptirishda diskriminatsiyaga qarshi yondashuv muhim o‘rin tutadi. Maqolada ijtimoiy ish faoliyatida diskriminatsiya shakllari, ularning kelib chiqish sabablari va ularni bartaraf etishga qaratilgan metodik yondashuvlar yoritiladi. Shuningdek, ijtimoiy ish mutaxassislarining kasbiy kompetensiyalari, etik me’yorlari hamda inklyuziv yondashuvni shakllantirishdagi roli keng tahlil qilinadi.