TURKIY DAVLATLAR TASHKILOTI VA BU TASHKILOTDA O‘ZBEKISTONNING ISHTIROKI - Temirova Marjona Toir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Turkiy davlatlar o‘zaro tarixiy ildizlari, umumiy madaniyat, til va an’analarga asoslangan mustahkam aloqalar bilan bog‘langan. Hozirgi kunga kelib, mazkur xalqlar o‘zaro hamkorlikni yangi bosqichga ko‘tarish maqsadida bir nechta mintaqaviy  va  xalqaro  tashkilotlar  doirasida  faol  hamkorlik  qiladi.  Ana  shunday muhim mintaqaviy tuzilmalardan biri bu Turkiy davlatlar tashkilotidir. Ushbu tashkilot bir  guruh  turkiy  tilli  davlatlar  o‘rtasida  siyosiy,  iqtisodiy,  madaniy  va  boshqa yo‘nalishlarda  hamkorlikni  chuqurlashtirishga  qaratilgan  bo‘lib,  jahon  miqyosida o‘zining mustahkam pozitsiyasini egallab bormoqda.