URUGʻLANISH JARAYONI, XILLARI VA AHAMIYATI. - Zokirova Shohsanam Shukurjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  urug‘lanish  jarayonining  xillari  va  uning biologik ahamiyati yoritilgan. Urug‘lanish jinsiy ko‘payishning asosiy bosqichi bo‘lib, erkak va urg‘ochi gametalarning qo‘shilishi natijasida zigota hosil bo‘ladi. Maqolada tashqi va ichki urug‘lanish turlari, ularning amalga oshish sharoitlari hamda turli organizmlarda  uchrash  xususiyatlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  urug‘lanish jarayonining irsiy axborotni saqlash, avlodlar davomiyligini ta’minlash va biologik xilma-xillikni shakllantirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.