ICHKI MUHIT TO‘QIMALARINING TASNIFI VA FUNKSIYALARI, MEZENXIMANING HOSIL BO‘LISHI, QON PLAZMASI VA SHAKLLI ELEMENTLARI, ULARNING TUZILISHI VA FUNKSIYASI HAMDA LEYKOTSITLARNING XILMA-XILLIGI VA AHAMIYATINI O‘RGANISH - Aminova Xilola Mashrabjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada ichki muhit to‘qimalarining tuzilishi, tasnifi va asosiy funksiyalari yoritilgan. Xususan, mezenxima to‘qimasining kelib chiqishi, uning  embrional  rivojlanishdagi  roli  hamda  organizmning  biriktiruvchi  to‘qimalar tizimidagi  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  qon  plazmasi  va  uning  tarkibiy qismlari, shaklli elementlari (eritrotsitlar, leykotsitlar va trombotsitlar)ning tuzilishi va vazifalari  batafsil  ko‘rib  chiqilgan.  Leykotsitlarning  xilma-xilligi,  ularning  immun tizimidagi himoya funksiyasi va organizmni turli infeksiyalardan himoya qilishdagi ahamiyati ilmiy asosda bayon etilgan. Maqola biologiya va tibbiyot fanlari kesimida ichki muhit to‘qimalarining funksional ahamiyatini ochib beradi.