MAKTABGA TAYYORLOV GURUHLARDA SAVODXONLIKKA TAYYORGARLIKNING AHAMIYATI - SHAKIROVA MALIKA INATULLOYEVNA, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  maktabga  tayyorlov  guruhlarida  bolalarni  savodxonlikka tayyorlashning pedagogik ahamiyati, metodik asoslari va samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, maktabgacha yoshdagi bolalarning nutqiy rivojlanishi, fonematik eshituv qobiliyati,  fikrlash  va  idrok  jarayonlarini  shakllantirishda  savodxonlikka tayyorgarlikning  o‘rni  ilmiy  asosda  tahlil  qilingan.  Zamonaviy  pedagogik texnologiyalar va interaktiv metodlarning ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tilgan.