5–6 YOSHLI BOLALARDA BILISH JARAYONLARINI RIVOJLANTIRISH - ZARNIGOR BAZAROVA IMOMNAZAROVNA, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  5–6  yoshli  bolalarda  bilish  jarayonlarini  rivojlantirishning pedagogik-psixologik asoslari yoritilgan. Bolalarning diqqat, xotira, tafakkur, idrok va tasavvur kabi bilish jarayonlarini shakllantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interaktiv metodlarning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim tizimida samarali usullar va yondashuvlar bayon etilgan.