MAKTABGACHA TA’LIMDA O‘YIN TEXNOLOGIYALARI ORQALI BOLALAR IJODIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH - FERUZA UMIROVA RAVSHANOVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida o‘yin texnologiyalarining bolalar ijodiy  tafakkurini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  yoritilgan.  O‘yin  faoliyati  orqali bolalarda  mustaqil  fikrlash,  tasavvur  qilish,  muammoli  vaziyatlarni  hal  etish qobiliyatlarini  shakllantirish  masalalari  ilmiy  asosda  tahlil  qilingan.  Shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlar va interaktiv metodlarning o‘rni ochib berilgan.