ISPAN TILIDAGI KASBIY LEKSIKANING O'ZBEK TILIDA EKVIVALENT TARJIMASINI ANIQLASH YO'LLARI - Begmatov A'zam,; Ergasheva Gulira'no Alisher qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа.    Maqolada  ispan  tilidagi  kasbiy  leksikaning  o'zbek  tilidagi ekvivalent  tarjimasini  aniqlash  yo'llari  muhokama  qilinadi.  Kasbiy  leksika  -  bu muayyan soha yoki faoliyat bilan bog'liq maxsus atamalar va iboralardan iborat bo'lib, ularning to'g'ri tarjimasi professional muloqotda muhim ahamiyatga ega. Maqolada ispan  tilidagi  kasbiy  leksikani  o'zbek  tiliga  tarjima  qilishda  yuzaga  keladigan qiyinchiliklar,  tarjima  usullari  va  strategiyalari,  shuningdek,  madaniy  kontekstning ahamiyati  ko'rib  chiqiladi.  Ispan va  o'zbek tillaridagi  kasbiy  leksikaning  o'ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi va samarali tarjima uchun zarur bo'lgan tavsiyalar beriladi.