ISLOM MOLIYASI: MILLIY IQTISODIYOTNI DIVERSIFIKATSIYA QILISHNING YANGI BOSQICHI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich; Xaydaraliyeva Farog’at Abdumalik qizi; Rahmonova Noila Olamnazar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  moliya  bozorini  diversifikatsiya qilishda islom moliya tizimining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada an’anaviy va  islomiy  bank  tizimlarining  farqlari,  aholining  moliyaviy  faolligini  oshirishdagi statistik  ko‘rsatkichlar  hamda  mamlakatimizdagi  ilk  kashshof  loyihalardan  biri  — IMAN platformasining bozorga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, islom moliyasini joriy etishdagi mavjud to‘siqlar va istiqbolli rejalar bayon etilgan.