LAZERLAR VA ULARDAN TIBBIYOTDA FOYDALANISH - Abdug’opporova Dilnoza Fazliddin qizi,; Xursandova Sevinch O’tkir qizi,; Abduxakimova Xulkar Ikrom qizi,; F.N.Temirov, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  lazerlarning  fizik  asoslari,  tasnifi  va  tibbiyotning  turli sohalarida qo'llanilishi ko'rib chiqilgan. Lazer nurlanishining o'ziga xos xususiyatlari —  kogerentlik,  monohromatiklik  va  yo'nalganlik  —  uni  tibbiy  diagnostika  va davolashda  noyob  vosita  sifatida  ajratib  turadi.  Maqolada  lazerning  jarrohlik, oftalmologiya,  dermatologiya,  onkologiya,  stomatologiya  va  fizioterapiya sohalaridagi  amaliy  tatbiqlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  lazer  terapiyasining mexanizmlari,  biologik  to'qimalarga  ta'sir  etish  fizikasi  va  klinik  samaradorligi muhokama  qilingan.  Zamonaviy  tibbiyotda  lazer  texnologiyalarining  istiqbollari baholangan.