TIBBIY TASHXIS AMALIYOTIDA FOTOMETRIK USULLARNING QO'LLANILISHI - Raxmatullayeva Sokina Mansurovna,; Nosirova Nilufar Karimjonovna,; Abdumalikova Jasmina Abduvali qizi,; F.N.Temirov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada  tibbiy  tashxis  amaliyotida  fotometrik  usullarning  qo'llanilishi, ularning  fizikaviy  asoslari,  turlari  va  klinik  ahamiyati  ko'rib  chiqilgan. Spektrofotometriya,  kolorimetriya  va  flyuorimetriya  usullari,  shuningdek  ularning kliniko-laborator diagnostikadagi o'rni batafsil tahlil qilingan. Zamonaviy tibbiyotda fotometrik usullarning rivojlanish yo'nalishlari va ularning biomeditsina muhandisligi bilan integratsiyasi muhokama qilingan.