ATMOSFERA IFLOSLANISHINING GLOBAL TRANSFORMATSIYASI VA INSON SALOMATLIGIGA MULTIFAKTORIAL TA’SIRI: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Toxirjonova Mushtariy; Fozilova Omina (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  ilmiy  maqolada  atmosfera  havosining  ifloslanishi zamonaviy  sivilizatsiyaning  eng  dolzarb  ekologik  inqirozi  sifatida  tadqiq  etiladi. Maqolada havo tarkibidagi antropogen va tabiiy pollyutantlarning (PM2.5, NO2, SO2) inson fiziologiyasiga, xususan, respirator, kardiologik va nevrologik tizimlarga ta’siri chuqur  tahlil  qilingan.  Global  iqlim  o‘zgarishi  sharoitida  urbanizatsiyalashgan hududlardagi  ekologik  monitoring  tizimlari  va  JSSTning  yangilangan  standartlari ko‘rib  chiqiladi.  Maqola  so‘ngida  barqaror  rivojlanish  maqsadlariga  erishish  uchun strategik tavsiyalar berilgan.