GLOBAL EKOLOGIK INQIROZ VA UNING STRATEGIK OQIBATLARI - Abduqodirova Marjona Ro‘zibek qizi; Ergasheva Ruxshona O‘lmasbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  global  ekologik  inqirozning  sivilizatsiyaviy oqibatlari  va  ularning  OTM  o‘quv  dasturlaridagi  in’ikosini  tahlil  qiladi.  Maqolada biosfera  muvozanatining  buzilishi  va  antropogen  ta’sirning  kuchayishi  jarayonlari ilmiy  asoslangan  [1,  4].  Tadqiqotda  oliy  ta’lim  tizimidagi  metodik  bo‘shliqlar "muammoli  vaziyatlar"  sifatida  ko‘rib  chiqilib,  ularni  hal  qilishda  yangi  tahrirdagi Konstitutsiya va xalqaro tajribaga tayanilgan [2, 5].