ENERGIYA RESURSLARI - Turdaliyeva Zarnigor; Olimjonova Feruza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Energiya  resurslari  insoniyat  hayotida  muhim  o‘rin  tutadi.  Ular sanoatni  rivojlantirish,  transport  tizimini  yuritish,  uy-joylarni  isitish  va  kundalik ehtiyojlarni  qondirishda  asosiy  manba  hisoblanadi.  Energiya  bo‘lmasa,  zamonaviy hayotni tasavvur qilish qiyin. Energiya resurslari asosan ikki turga bo‘linadi: qayta tiklanadigan va qayta tiklanmaydigan resurslar. Qayta tiklanmaydigan resurslarga neft, gaz, ko‘mir kabi foydali qazilmalar kiradi. Ular millionlab yillar davomida shakllangan bo‘lib, inson tomonidan tez sur’atlarda sarflanmoqda. Shu sababli bunday resurslar cheklangan hisoblanadi va kelajakda tugab qolish xavfi mavjud.