YER RESURSLARIDAN BARQAROR FOYDALANISH: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA O‘ZBEKISTON TAJRIBASI - Solijonova Rayxona; Abdullayev Botir (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Yer  resurslari  insoniyat taraqqiyoti  va  hayoti uchun eng  muhim ne’matlardan  hisoblanadi.  Tabiiy  resurslar  ichida  aynan  yer  resursi  inson  faoliyati uchun tamal toshidir. Chunki oziq-ovqat yetishtirish, sanoat va kommunal obyektlar qurilishi,  transport  tarmoqlari  rivoji,  aholining  farovon  yashashi  bevosita  yer  bilan bog‘liqdir.  Yer  resurslarining  betakrorligi  hamda  qayta  tiklanmasligi  tabiiy resurslardan  barqaror  va  oqilona  foydalanish  zaruratini  kundan-kunga  oshirib bormoqda. Aynan shu bois dunyo mamlakatlarida, jumladan, O‘zbekistonda ham yer resurslaridan  barqaror  foydalanish,  zamonaviy  agrotexnologiyalarni  joriy  qilish  va ekologik muhofazani kuchaytirish masalasi dolzarb ahamiyat kasb etmoqda.