SUNIY INTELLEKT YORDAMIDA INNOVATSION DORI VOSITALARINI YARATISH - Sattorova Marjona Matxiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  texnologiyalarining  farmatsevtika  sohasida qo‘llanilishi, xususan, yangi dori vositalarini yaratish jarayonidagi o‘rni va ahamiyati tahlil  qilinadi.  Sun’iy  intellekt  algoritmlari  yordamida  biologik  faol  moddalarni aniqlash, molekulyar modellashtirish, klinik sinovlarni optimallashtirish va dori ishlab chiqish  vaqtini  qisqartirish  imkoniyatlari  yoritilgan.  Shuningdek,  ushbu texnologiyaning  afzalliklari  bilan  bir  qatorda,  mavjud  muammolar  va  istiqbolli yo‘nalishlar ham ko‘rib chiqiladi.