BOLA TARBIYASIDA OILA, MAKTAB VA MAHALLA HAMKORLIGI - Tojiboyeva Dilshodaxon Xudoyberdievna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  bola  tarbiyasida  oila,  maktab  va  mahalla o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati tahlil qilinadi.  Oila tarbiyaviy jarayonning bosh omili  sifatida  ko‘rib  chiqiladi.  Maktabning  pedagogik  va  akademik  roli  hamda mahallaning  ijtimoiy-madaniy  taʼsiri  ko‘rib  chiqiladi.  Hamkorlik  mexanizmlari  va ularni amalga oshirish usullari misollar bilan beriladi. Mahalla va maktab o‘rtasida targ‘ibot, profilaktika va qo‘llab-quvvatlash tizimlari tavsiya etiladi. Amaliy tajribalar va  muvaffaqiyatli  loyihalar  orqali  samarali  model  taklif  etiladi.  Xulosa  sifatida taraflarning  aniq  vazifalari  va  uzviy  hamkorlikning  ijtimoiy  foydasi  qayd  etiladi. Maqola  oxirida  amalga  oshirish  bo‘yicha  konkret  tavsiyalar  va  foydalanilgan adabiyotlar keltirilgan.