NERV TO‘QIMASI TUZILISHI - Yunusaliyeva Marjonaxon Davronbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  shbu  mavzuda  nerv  to‘qimasining  tuzilishi,  uning  asosiy hujayralari  –  neyronlar  va  neyrogliya  hujayralarining  funksional  xususiyatlari yoritiladi.  Nerv  to‘qimasi  organizmning  tashqi  va  ichki  muhitdan  kelayotgan signallarni  qabul  qilish,  qayta  ishlash  va  uzatishda  muhim  ahamiyatga  ega. Shuningdek, nerv tolalari, sinapslar va impuls o‘tkazish mexanizmlari haqida ilmiy ma’lumotlar beriladi.