SHAXS RIVOJLANISHIDA TAFFAKURNI RIVOJLANTIRUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - G‘aniyeva Muhlisa Murodiljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Inson tafakkuri uning borliqni anglash va ongli faoliyat yuritishida hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘lgan muhim psixik jarayondir. Ushbu annotatsiyada tafakkurning  mohiyati,  uning  bilish  jarayonidagi  o‘rni  hamda  asosiy  fikrlash operatsiyalari — tahlil, sintez va umumlashtirish ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, tafakkurning  mantiqiy  va  ijodiy  shakllari  hamda  ularning  shaxs  rivojlanishidagi ahamiyati  qisqacha  tahlil  qilinadi.  Xulosa  qilib,  tafakkur  insonning  bilimlarni o‘zlashtirishi  va  muammolarni  samarali  hal  etishida  muhim  omil  ekanligi  asoslab beriladi.