QIYOSIY TAHLIL RUS VA O‘ZBEK TILLARIDAGI PEJORATIV BIRLIKLARNING (BADIIY ADABIYOT MANBALARI ASOSIDA) - Zaripova Matluba Kulﬁdinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada  rus  va  o‘zbek  tillaridagi  peyorativ  birliklarning  leksiko-semantik xususiyatlari  badiiy  adabiyot  materiallari  asosida  ko‘rib  chiqiladi.  Salbiy  baho ifodalash usullari solishtirma tahlil qilinadi, ikki tildagi peyorativ leksikaning umumiy va  o‘ziga  xos  xususiyatlari  aniqlanadi.  Ayniqsa,  peyorativlarning  so‘z  hosil  qilish, semantik  va  pragmatik  jihatlari,  badiiy  diskursdagi  funksiyalari  alohida  e’tiborga loyiqdir.