RUS FRAZEOLOGIYASINI OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA O‘QITISHNING DOLZARB MUAMMOLARI (O‘ZBEK VA RUS TILLARIDAGI PEJORATIV BIRLIKLAR ASOSIDA) - Zaripova Matluba Kulﬁdinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada oliy ta’lim muassasalarida rus frazeologiyasini o‘qitishning dolzarb muammolari  rus  va  o‘zbek  tillaridagi  peyorativ  frazeologik  birliklar  asosida  ko‘rib chiqiladi.  Lingvomadaniy  farqlar,  talqin  va  tarjima  qilishdagi  qiyinchiliklarga, shuningdek,  talabalarni  o‘qitishning  metodik  yondashuvlariga  alohida  e’tibor qaratiladi.  Milliy-madaniy  xususiyatlarni  aks  ettiruvchi  peyorativ  frazeologiya misollari tahlil qilinadi va o‘qitishni takomillashtirish yo‘llari taklif etiladi.