NORASMIY BANDLIKNI RASMIY SEKTORGA O‘TKAZISHDA IQTISODIY RAG‘BATLANTIRISH VA DAVLAT QO‘LLAB-QUVVATLASH YO‘NALISHLARI - Bobonazarova Yulduz Botirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonda  norasmiy  bandlikni  rasmiy sektorga o‘tkazish va yashirin iqtisodiyotni qisqartirish mexanizmlari tahlil qilingan. Unda  2022-2028-yillarga  mo‘ljallangan  davlat  siyosati  doirasida  joriy  etilgan  soliq imtiyozlari,  subsidiyalar  hamda  raqamli  monitoring  tizimlarining  samaradorligi yoritilgan.  Tadqiqot  natijasida  rasmiy  bandlikni  kengaytirishda  iqtisodiy rag‘batlantirish va ijtimoiy himoya mexanizmlarining uyg‘unligi muhim omil ekanligi asoslab berilgan.