HARBIY MOJAROLARDA HARBIY XIZMATCHILARDAGI AXLOQIY- RUHIY CHIDAMLILIKNI TADQIQ ETISH FENOMENOLOGIYASI: XORIJIY HARBIY-PSIXOLOGIK TADQIQOTLAR MISOLIDA - Abduvasiyev Botirjon Baxtiyor o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy davr insoniyatni oldida turgan global va fundamental muammolarga nisbatan qarashlarni tubdan yangilashni talab etmoqda. Harbiy-siyosiy jarayonlarning  keskin  o‘zgarishi,  geosiyosiy  raqobatning  kuchayishi,  yangi  xavf-xatarlar  shaklining  paydo  bo‘lishi  davlat  boshqaruvi,  milliy  xavfsizlik  va  harbiy tizimlarning qayta tashkil etilishini taqozo etmoqda. Shu jarayonda inson omilining, xususan,  harbiy  xizmatchilarning  axloqiy-ruhiy  tayyorgarligi  davlat  mudofaa qudratining muhim tarkibiy qismiga aylanmoqda.