YOSHLAR ORASIDA XULQI OG‘ISHGANLIK MASALASI: XULQI OG‘ISHGANLIKNI PROFILAKTIKA QILISH - Shodiyeva Maxfuza Shukurovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ma’lumki, inson va uning xulq -atvori, jamiyatdagi o‘rni har doim qator fanlar uchun qiziq hodisa sanalib kelgan. Qolaversa, har bir davlat va jamiyatning istiqboli,  buguni  hamda  kelajagi  o‘sib  kelayotgan  yosh  avlodlarning  intellektual darajasi bilan belgilanishi tabiiydir. Biroq, bugungi kunda, inson xulq -atvoriga salbiy ta’sir etuvchi, uni jamiyat normalaridan uzoqlashtiruvchi shunday omillar mavjudki, ularni erta bartaraf qilmasdan turib, barkamol yosh avlod haqida gapirish ehtimoldan holi sanaladi. Xulqi og‘ishganlik keng ma’noda, fanlararo tadqiqotlarning predmeti sanalib, har bir fanda mazkur muammoni o‘rganishda o‘ziga xos ilmiy yondashuvlar mavjud.