ZAMONAVIY TA’LIM JARAYONIDA SHAXS TARBIYASINING ASOSIY PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Mamajonova Oydinoy Dilshodbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  shaxs  tarbiyasining  ijtimoiy-psixologik jihatlari va zamonaviy ta’lim muhitida o‘quvchilar xarakterini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Yoshlarni komil inson qilib tarbiyalashda oila, ta’lim tizimi va tashqi muhitning  ta’sir  kuchi  ilmiy  asoslab  berilgan.  Shuningdek,bugungi  zamonaviy dunyoda va islohotlar davrida O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti qaror va farmonlari asosida tarbiya masalasining dolzarbligi tahlil qilinadi.