AMIR TEMUR DAVLATI VA HARBIY SANʼATINING TARIXIY- STRATEGIK ASOSLARI - Alisher Mamajonov; Sarkarbayeva Xojinisa; Mamatkarimova Aydana (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Amir  Temur  saltanatida  davlat  boshqaruvi tizimi  va  harbiy  sanʼatning  oʻziga  xos  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Temur  davlatida markazlashgan boshqaruv tizimi, adolat va intizom tamoyillari asosida davlatni idora etish usullari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, Temurning davlatchilik va harbiy sanʼat rivojiga qoʻshgan hissasi yoritiladi.