VOLEYBOL: JISMONIY TARBIYADAGI AHAMYATI - Mamasodikovna Komila Mirzajonova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Voleybol — jismoniy tarbiya tizimida muhim o‘rin tutadigan sport o‘yinlaridan biri bo‘lib, u inson organizmining har tomonlama rivojlanishiga xizmat qiladi. Ushbu sport  turi  orqali  o‘quvchilarda  tezkorlik,  chaqqonlik,  chidamlilik,  kuch  va koordinatsiya  kabi  jismoniy  sifatlar  shakllanadi.  Voleybol  jamoaviy  o‘yin  bo‘lgani sababli,  u  ijtimoiy  ko‘nikmalarni  rivojlantirishda  ham  katta  ahamiyatga  ega,  ya’ni o‘zaro hamkorlik, mas’uliyat, intizom va liderlik sifatlarini tarbiyalaydi. Shuningdek, voleybol mashg‘ulotlari sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, stressni kamaytirish va ruhiy  holatni  yaxshilashga  yordam  beradi.  Jismoniy  tarbiya  darslarida  voleyboldan foydalanish o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishini oshiradi va ularni faol hayot tarziga undaydi.