KELAJAK USTAXONASI: TEXNOLOGIYA DARSLARIDA VIRTUAL VA REAL MUHIT UYG‘UNLIGI - Madraximova Xalimaxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada texnologiya darslarini yanada samarali tashkil etish maqsadida virtual va real muhitni birgalikda qo‘llash masalasi ko‘rib chiqiladi. Men bu yondashuv  orqali  o‘quvchilarning  nafaqat  nazariy  bilimlarini,  balki  amaliy ko‘nikmalarini  ham  rivojlantirish  mumkinligini  asoslashga  harakat  qildim.  Maqolada an’anaviy dars usullari bilan bir qatorda zamonaviy raqamli vositalar, virtual tajribalar va interaktiv  platformalardan  foydalanishning  ahamiyati  yoritilgan.Shuningdek,  virtual muhitda  olingan  bilimlarni  real  ustaxona  sharoitida  mustahkamlash  o‘quvchilarning qiziqishini oshirishi va ularni mustaqil fikrlashga undashi ta’kidlanadi. Ushbu yondashuv asosida “kelajak ustaxonasi” modelini shakllantirish, innovatsion ta’lim muhitini yaratish hamda  o‘quvchilarning  ijodiy  va  texnik  salohiyatini  rivojlantirish  bo‘yicha  takliflar berilgan.