TURKISTONDA JADIDCHILIK HARAKATI VA TA’LIM-TARBIYA ISLOHOTLARI - Boymatova Munavvar Ravshan qizi,; Norbo’tayeva Marjona G'olib qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Turkistonda  jadidchilik  harakatining shakllanishi, uning ijtimoiy-siyosiy va ma’naviy asoslari, shuningdek ta’lim-tarbiya tizimini modernizatsiya qilishdagi o‘rni ilmiy jihatdan keng tahlil qilinadi. Jadidlarning pedagogik qarashlari, yangi usul maktablari faoliyati va milliy ongni shakllantirishdagi roli asoslab beriladi.