O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TA’LIM SOHASIDA AMALGA OSHIRILGAN ISLOHOTLAR - Temirova Charos Husanovna,; Norboʻtayeva Marjona Gʻolib qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  ta’lim  tizimini isloh  qilish  jarayonlari,  ularning  mazmun-mohiyati  va  asosiy  yo‘nalishlari  ilmiy jihatdan  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  tizimining  barcha  bosqichlarida  amalga  oshirilgan o‘zgarishlar, xususan maktabgacha, umumiy o‘rta va oliy ta’lim sohalaridagi islohotlar keng  yoritiladi.  Shuningdek,  zamonaviy  ta’lim  texnologiyalarini  joriy  etish,  inson kapitalini rivojlantirish va ta’lim sifatini oshirish masalalari tahlil qilinadi.