GEOMETRIK TRANSFORMATSIYALAR (SILJIRISH, AYLANTIRISH, SIMMETRIYA) VA ULARNING O‘QITISHDAGI AHAMIYATI - Xidirova Barchinoy Tolibovba, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  geometrik  transformatsiyalar  —  siljirish,  aylantirish  va simmetriya tushunchalari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ushbu  transformatsiyalarning  matematik  asoslari,  ularning  fazodagi  o‘rni  hamda o‘quvchilarning  fazoviy  tafakkurini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  o‘rganildi. Shuningdek,  transformatsiyalarni  o‘qitishda  zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar, xususan vizual va interaktiv metodlardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilindi. Natijalar  shuni  ko‘rsatdiki,  geometrik  transformatsiyalarni  tizimli  va  ko‘rgazmali usullar  orqali  o‘qitish  o‘quvchilarning  mantiqiy  fikrlashini  sezilarli  darajada rivojlantiradi.