PARAZITAR KASALLIKLAR.GELMINTLAR - Xojiyeva Xayitxon Tolipovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Gelmintlar  yoki  gijjalar  -  parazit  chuvalchanglar  oilasining  vakillari  bo'lib,  odatda inson organizmida yashaydi va uning normal ishlashini buzadi (gelmintoz). Hozirgi vaqtda gelmintlarning 400 ga yaqin turlari ma'lum.