IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALARNI INKLYUZIV TA'LIM ORQALI O'QITISH VA TARBIYALASHNI TASHKIL ETISH - Ashurova Maftuna To‘ychi qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan bolalarni inklyuziv ta’lim tizimi orqali o‘qitish  va  tarbiyalash  masalalari  yoritilgan.  Inklyuziv  ta’limning  mazmuni,  uning ahamiyati  va  amaliyotdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  bunday  bolalar  bilan ishlashda  pedagogik  yondashuvlar,  metodlar  va  samarali  usullar  ko‘rib  chiqiladi. Maqolada inklyuziv muhitni shakllantirishning asosiy tamoyillari hamda o‘qituvchi va ota-onalarning hamkorligi muhim omil sifatida ta’kidlanadi.