KLASTER BOSH OG‘RIG‘I: PATOFIZIOLOGIYASI (GIPOTALAMIK VA TRIGEMINAL-AUTONOM MEXANIZMLAR), KLINIK KO‘RINISHI, DIAGNOSTIKASI VA ZAMONAVIY DAVOLASH YONDASHUVLARI - Mamarasulov Azizbek lochinbekovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Dolzarbligi: Klaster bosh og‘rig‘i (cluster headache) nevrologiyada eng og‘ir va intensiv og‘riq sindromlaridan biri bo‘lib, bemorlarning hayot sifatiga keskin salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu kasallik nisbatan kam uchrashiga qaramay, uning noto‘g‘ri tashxislanishi va yetarli darajada davolanmasligi klinik amaliyotda dolzarb muammo bo‘lib qolmoqda.