HUJAYRA ORGANOIDLARI RIBOSOMA, GOLJI APPARATI VA LIZOSOMA TUZILISHI - Qahramonova Gulsanam Ikromjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  hujayra  organoidlari  —  ribosoma,  Golji apparati va lizosoma tuzilishi, ularning hujayra hayot faoliyatidagi o‘rni va vazifalari yoritilgan. Ribosomalar oqsil sintezining asosiy markazi bo‘lib, Golji apparati sintez qilingan  moddalarning  qayta  ishlanishi,  to‘planishi  va  tashilishini  ta’minlaydi. Lizosomalar esa hujayra ichidagi parchalanish jarayonlarida ishtirok etuvchi hazm qilish  organoidlari  hisoblanadi.  Maqolada  ushbu  organoidlarning  tuzilishi  va funksional o‘zaro bog‘liqligi ilmiy jihatdan tahlil qilingan.